طراحي خانه بخش دیگری از معماري است. چگونگی نقشه و مهندسی آشپزخانه، اتاق پذيرايي، اندروني و بيروني، میتواند حاوی پیامهای متنوعی باشد. امروزه گروههایی از همین طریق و به نام معنويت و عرفان مروج معنويت سکولار و عرفان منهاي دين و خدا هستند. برای مثال، هنر فنگ شويی با تغییر دکوراسیون و فضای داخلی خانه، القاء خوشبختی، خوش شانسی و آرامش منهای خدا را دنبال میکند! باور معتقدان به این هنر یا فلسفه این است که با تغيير چيدمان مبلمان خانه انرژي مثبت براي محیط خانه و اعضای خانواده به ارمغان آورد و انرژی منفی را دور کرد.
معماري در بعد سختافزاري و کالبدي، يعني مصالح، ابزار و لوازم، تابع زمان و مکان است. در گذشته به دلیل نبود فولاد و آهن از چوب و سنگ و گل استفاده میکردند. اما امروزه ساختمانها با استفاده از تکنولوژی و مصالح جدید برافراشته میشوند.
علاوه بر این، معماري دارای بعدی نرمافزاري است که وابسته به باورها و ارزشهاست.طراحی خانه مبتنی بر ايده ای است که معمار يا سفارش دهنده در ذهن خود دارد.
فلسفه خانه، نقشه، طراحی و حتی اندازه را معین میکند. اینکه خانه، صرفا محل استراحت و خواب باشد یا محل آرامش هر کدام طرح خاصی میطلبد. اما اگر خانه را جایگاه تربيت انسان و توسعه اخلاق و ارزشهاي اجتماعي بدانیم، به گونه ای متناسب با این هدف ساخته می شود. فلسفه اندرونی ـ بیرونی حفظ حریم ها، صله رحم و مهماننوازی بود. اگر چنین هدفی نباشد، نیازی به اندرونی و بیرونی نخواهد بود. احمدحسین شریفی
بدون دیدگاه